HİZMET yoksul BİR YAŞAM

Ivo Poletto bir metin göre

Odair Firmino Ipameri doğdu, Goiás, üzerinde 22 Haziran 1945, ancak ailesi Annapolis taşındı, Goiás, o sadece iki yıl iken. Oradan, Fransiskanlar yaşadı. Felsefe ve teoloji yılında eğitimini tamamladı, bir Fransisken rahibi oldu 1972. O Pires do Rio ve Jatahy ve mahalle servis, oradan Annapolis, hangi aldı, em1975, San Francisco adireção College 1982. Erken, Odair Assisi St Francis örnek çekti oldu, ve hayatında bir Fransisken otantik. Fransisken cemaat ayrılmaya karar verdi, Firmino bağış evlenmek ve Brasilia ikamet değişen 1984. St Anthony de bir eğitimci olarak kaldı, ancak Ocak ayı başlarında bu yıl Caritas Brezilya katıldı, Teknik Danışman olarak. Ve Caritas ev sahipliği yaptı, kendi nişan, Yaşam tutkusunu, bir kere, o, oldu sekreter, Ulusal Sekreteri ve iki kez başkan yardımcısı, Sadece Aralık ayında ikinci dönem biten 2007.

Odair terk durumlar karşısında sık sık ağladı, onlar bir sonraki olarak aldı ve sevilen insanlar ve topluluklar bulduğu sömürü ve dışlanma. Insanların acı adaletsizlik onların neden olduğunu fark, Brezilya toplumunun günahkâr yapıları ve kapitalist dünya, aç ve adalet susamış.

Yaşam tarzlarını, her zaman neşeli ve umut dolu, diyabet hayatı olduğunu korku yüz onu almak izin asla, onu bir ezik kişi yaptı, saf kalpli ve merhametli. Her zaman zor yoksul vurur şiddet göz önüne alındığında, ve özellikle siyahlar, gençler ve kadınlar, Odair gerçek bir arabulucu oldu. Hayatının derste, Çünkü doğruluk zulüm kim zulüm ve her zaman kardeşlerimiz destekleyici oldu. Tüm, Odair Master İsa'nın sadık bir öğrencisi oldu, yanlış anlamalar ile sallayarak değil, hakaret ve zulüm.

Daha da San Francisco özellikli yoksul ve doğa için onun koşulsuz sevgi oldu. Fransisken Odair yoksulların aşk için çok özel. Caritas bir iş yaptı, hatta uzun yıllar üzerinde işten yaşamış olan. Caritas onu insanların ayrılmaz kurtuluş tutkusunu yaşamak için etkin, hariç ve dışlanmış ana kahramanları ile. Bu, onu güncel form St Francis ideal yaşama etkin.

Ayrıca firma durdu ve Caritas yıllık misyonu yeniden tanımlanması sürecinde aktif konu yapılan bu tutku oldu 90. Bu Brezilya Sosyal Hafta on yıl var, Dışlanan en Cry doğum, Kardeşlik Kampanyası yenilenmesi; Yarı Kurak ve Yarı Kurak Belden kırma ile yaşamak için Kampanya lansmanı zamanı, Project ile 1 Milyon Sarnıçlar ev yapımı; Dış Borç Mahkemesi ve Uluslararası Seminer zamanı, Jubilee South Ağ çalışmalarını başlatan, sorumlu, Brezilya'da, Borç popüler halk oylamaları ile, içinde 2000, ve FTAA, içinde 2002; Küçük Topluluk Projeleri ve Popüler Dayanışma Ekonomi konsolidasyon değerlendirmeler zamanı ... Caritas tüm bu süreçlerin temel güçlerinden biri olarak kendini kuran edildi, ve Odair, onun ana animatörler biri.

Onun son yıllarda tahsis edildi, aynı zamanda, Caritas yönünü ve Goiás Devlet Üniversitesi, o Rektör Yardımcısı Akademik ve Genel Sekreter nerede. O okuma yazma süreçlerinde Goiás ve eğitimcilerin bütün iç / öğretmen eğitime heyecanla adadı. O başkente taşımak istiyorum insanlar için fırsatlar oluşturduğunuz üniversite eğitiminin alanlarda güçlendirmek için işbirliği mutlu oldu. Öğretmen ve öğrencilerin sosyal gerçeklikle mandalı olur ve mümkün oldu, politika, ekonomik ve kültürel yerleri, birçok insanın yoksullaşmasına ve dışlanmaya yol sorunlarının nedenlerini mücadele taahhüdünde.

Her zaman vardır, Aynı üniversitede, bir eğitimci öğrenci, İsa'nın her öğrencisi nasıl olması gerektiği, San Francisco ve Paulo Freire. Her zaman yeni açık oldu, Mevcut tarihsel çelişkileri içinde özgürleştirici eylem olanakları. Ve kalitesi ile yukarıda da belirtildiği gibi: neşeli ruhu, neşeli, umutlu, zorluklar relativize mümkün, yetenekli, bu nedenle, açık yeni yollar için.

Odair Firmino öldü 5 Temmuz 2008.